CAZINOUL din SINAIA
Locul preferat pentru conferinte si reuniuni

Gazda a numeroase conferinte, simpozioane, congrese si reuniuni nationale si internationale, cazinoul este, in acelasi timp, locul preferat pentru organizarea unor expozitii deosebite de arta plastica si fotografie, lansari de carte, concerte si spectacole.

Cazinoul este situat în parcul „Dimitrie Ghica” si a fost, de asemenea, construit la initiativa regelui Carol I. Constructia a inceput in anul 1911 si a fost terminata un an mai tarziu, cazinoul fiind inaugurat in 5 iulie 1912. Inchis temporar, printr-un decret regal, in timpul celui de al doilea razboi balcanic, va fi reinaugurat in 1913, printr-un concert al tanarului, pe atunci, genial violonist roman George Enescu.

Lucrarile au fost supravegheate de arhitectul Petre Antonescu, care era si autorul planurilor.

Cazinoul l-a avut ca prim actionar pe baronul de Marçay, actionar si al cazinoului din Monte-Carlo, dupa arhitectura caruia a fost construit si cel din Sinaia.

Turistii au posibilitatea sa viziteze spatiile din incinta cladirii: FoaierulSala de ConcerteCabinetul „Baronul de Marçay”Sala OglinzilorCabinetul VerdeSala BaccaraSala „Prinţul Dimitrie Ghica”, iar pe palierul secundar, spatiile din cadrul Galeriei Regale – „Carol I”, „Ferdinand”, „Regina Maria”, „Stefan Luchian” si „Nicolae Grigorescu”.

Punctul forte il reprezinta cele peste 500 de lucrari de arta din pinacoteca si din cadrul expozitiilor cu caracter temporar. Sunt remarcabile donatiile pictorilor Augustin Costinescu, Mihail Gavril, Bogdan Mihai Radu, dar nici expozitiile cu caracter temporar nu poarta semnaturi de neglijat: Cornel Vana, Calin-Raul Anton, Rares Kerekes.

Tururile de vizitare sunt asistate de ghizi instruiti sa prezinte activitatile din incinta cladirii desfasurate de-a lungul celor 100 de ani de functionare.

Totodata, vizitatorii se vor putea relaxa in Cafeneaua Regala din incinta Cazino-ului, unde le sunt recomandate produse cu denumiri regale. Printre acestea, se remarca Ciocolata Regală cu scortisoara si Cafeaua Regelui Carol I, cu note de frisca si coniac.

Programul de vizitare este de miercuri pana duminica, in intervalul orar 10:00 – 18:00, tururile fiind organizate in serii, la interval de 40 de minute.

Preturile biletelor sunt urmatoarele:

Tur de vizitare complet (Cazino si Galeria Regala):

– 15 Lei / persoană (adult);
– 10 Lei / persoana (copii cu varsta de pana la 15 ani, pensionari, persoane cu dizabilitati si grupuri organizate de peste 10 persoane).

Tur Galeria Regala:

– 5 Lei / persoana (adult);
– 3 Lei / persoana (copii cu varsta de pana la 15 ani, pensionari, persoane cu dizabilitati).